NIEUWS

               Na uitstel (maart 2020) geen afstel!

                             GEERT VAN DIEPEN
                                       speelt
                                  BANG OF DAPPER

                  MET MUZIEK VAN GITARIST JESSE BEKKER

Waargebeurde verhalen en liedjes. Geestig, beeldend en ontroerend.
Geert van Diepen leest voor, vertelt en zingt over bijzondere gebeurtenissen in zijn jongenstijd in de jaren 60 in een dorp dicht bij zee.Over Duitsers in huis en het levensbepalende cadeau van zijn opa, over een dikke pastoor die de mond wordt gesnoerd, over de telefoon van toen en moderne moeders die vastzitten aan hun mobiel. Over verliefd en vreemdgaan en over de universele vraag van elke wereldburger: bang of dapper?

Vrijdag 12 nov. 2021 (20.00u)    uitverkocht
Zondag 14 nov. 2021 (15.00u.)    uitverkocht

ZOLDERTHEATER

Kosten: €10,00 (incl. koffie/thee)
Reserveren noodzakelijk: zoldertheater@live.nl  of  072 5641838
Benedenweg 226   1834 BA Sint Pancras
www.geertvandiepen.nl


Artikel in De wereld van het poppenspel
Vorig jaar zomer kwam de hoofdredacteur van De wereld van het poppenspel langs voor een interview.
De wereld van het poppenspel is uitgegeven door NVP-UNIMA.
Lees hier dit artikel over het Zoldertheater:    Zoldertheater%20in%20Poppenblad.pdf  


Buiten het eigen theater
Naast de maandelijkse optredens in het eigen theater speelt Het Pancrasser Zoldertheater vooral op locatie: in scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, kleine theaters en musea.
Alle voorstellingen zijn geïnspireerd op een bekroond prentenboek. Veel gehoorde reacties: “vrolijk van toon, ontroerend, herkenbaar, verrassend, grappig en met eenvoudige middelen; de liedjes zingen we nog steeds…”
De voorstellingen zijn een combinatie van toneel, poppenspel, visuele vondsten en veel eigen muziek in een aantrekkelijk decor. Lengte voorstellingen: 45 minuten.

Tarieven
De kosten voor een Zoldertheatervoorstelling op locatie in NH: € 550 (excl. 9% BTW en reiskosten). 
Maximaal 90 personen per voorstelling. 
Twee voorstellingen op dezelfde dag en locatie € 800 (excl. 9% BTW en reiskosten) en drie voorstellingen € 990 (excl. 9% BTW en reiskosten).


Het Zoldertheater is gevestigd in een voormalige koolboet: tuinders bewaarden er hun witte, rode en groene kolen gedurende de wintermaanden. 

De initiatiefnemers, Geert van Diepen en Petra Poppen, verbouwden de koolboet tot een klein en sfeervol theater met vijftig zitplaatsen.
Vanaf het voorjaar van 1998 vinden er op de eerste zondagmiddag van de maand (van september tot april) kindertheatervoorstellingen plaats voor (groot)ouders met kinderen in de leeftijd van 3 tot 7-9 jaar (of anders in overleg). Soms is er een gastoptreden van een collega-poppenspeler of een voorstelling voor volwassenen door cabaretier of kleinkunstenaar(s).

Het team bestaat uit:
Geert van Diepen (idee, spel en liedteksten) was werkzaam in het onderwijs en sinds 2000 full-time kinderboekenschrijver en theatermaker.
Lia Rood (idee, spel en poppen) maakt marionetten, theaterpoppen en objecten; exposeerde in galerie De Kapberg in Egmond aan de Hoef en geeft theaterlessen bij Artiance in Alkmaar en Odion in Zaanstad.
Petra Poppen (management, regieadviezen, foto's) is bij voorstellingen gastvrouw in het theater.


Het Pancrasser Zoldertheater is lid van de Nederlandse Vereniging van Poppenspelers en Unima.